Yurtdışı şantaj çeteleri teknolojinin gelişmesi ile birlikte insanların sıkça karşılaştıkları ve mağdur oldukları suç örgütleridir. Şantaj hangi nitelikte olursa olsun suçtur. Şantaja uğrayan mağdurların ilk yaptıkları yanlış ise şantaj yapan dolandırıcıların taleplerini yerine getirmektir. Şantajla karşı karşıya kalıyorsanız bunun bir suç olduğunu ve dolandırıcılara hiçbir şey vermek zorunda olmadığınızı hatırınızda tutmalısınız.
Yurtdışı şantaj çeteleri ile karşılaştığınızda sizi mağdur etmek üzere sizden para talebinde bulunacaklardır. Bu talebin yerine getirilmemesi halinde ise ellerinde olan görüntülerinizi kullanmakla sizi tehdit edeceklerdir. Şantaja uğramamak için müstehcen görüntülerinizi özellikle online görüşmelerde paylaşmamalısınız. Görüşme sırasında alınan bir ekran kaydı ya da fotoğraf niteliği taşıyan ekran görüntüsü tehdit için yeterli olabilmektedir.
Yurtdışından Şantaja Uğruyorum! Ne Yapmalıyım?
Yurtdışından şantaja uğruyorsanız yapmanız gereken ilk şey iletişimi kesmektir. Şantaj çetesi ile iletişimi kesin ve doğrudan uzman yardımı alın. Unutmamalısınız ki şantaj çeteleri birçok kişiyi mağdur ederek dolandırmış suçlulardır. Siz iletişimi keser kesmez görüntülerinizi paylaşmazlar. Öncelikle dolandırıcıların bu görüntüyü elde etmek için ne kadar çaba sarf ettiklerini ve bu görüntülerden kolayca vazgeçmeyeceklerini unutmamalısınız.
İletişimi kestiğiniz anda görüntülerinizi paylaşmayacaklardır. Görüntülerinizi saklamaya devam ederek bir süre sonra tekrar tehdit etmek üzere sizinle iletişime geçmeye çalışacaklardır. Aradaki zaman dilimini iyi kullanarak iletişimi keser kesmez profesyonel ekiplerimize danışın.
Şantaja uğradığınız dolandırıcılar yurtdışından da yurtiçinden de olsalar size yaşatılan mağduriyet bir suçtur. Şantaj suçunun adli olarak cezalandırıldığını unutmayarak süreci uzmanlarımız ile sürdürmelisiniz. Şantaja uğradığınız ilk andan itibaren delil toplayarak mahkeme süreçlerinde kullanmak üzere dolandırıcıların kimliğini tespit etmek üzere harekete geçmelisiniz.
Şantaj Cezası Ne Kadardır?
Şantaj cezası Türk Ceza Kanunu kapsamında yer alan 107.madde ile kesindir. Şantaj suçunun tespit edilmesi halinde cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ya da 5.000 güne kadar adli para cezasıdır. Hakimin takdirine göre bu iki ceza türü aynı anda ya da tek tek verilebilir. Mahkemede hapis cezasına hükmolunması halinde hakim aksine hüküm vermedikçe hapis cezası adli para cezasına dönüştürülebilmektedir.
Şantaj suçunun cezası Türk Ceza Kanunu kapsamında kesin olsa da bazı durumlarda şantajın cezalandırılması başka ülkelerde olabiliyor. Şantaj çetelerinin yurtdışı kaynaklı olması halinde ve şantaj çetesinin çökertilmesi halinde süreç biraz daha karmaşık olabilmektedir. Şantaj suçunun cezasına ilişkin detaylı bilgiye durumunuzu dile getirerek uzmanlarımızdan ulaşabilirsiniz.
Şantajla Nasıl Baş Edebilirim?
Şantajla baş etmek tek başınıza mümkün olmayabilir. Şantaj çeteleri sürekli olarak dolandırıcılık faaliyetlerini sürdürdüğünden sizinle iletişimi kesmek istemeyeceklerdir. Hedeflerinden kolayca vazgeçmeyeceklerini ve tehdit etmeye devam edeceklerini söylemek gerekir. Bu gibi durumlarda şantaj çetesine hiçbir şekilde para ödemeyin. Unutmamalısınız ki yaptığınız hiçbir ödeme sizi bu çeteden kurtarmaya yetmeyecektir.
Sürekli olarak şantaj çetesinden tehdit mesajları alacak ve yeni ödeme talepleri ile karşılaşacaksınız. Yurtdışı kaynaklı şantaj çetelerinin yakalanmasında bazı ekstra prosedürler olması nedeni ile daha fazla cesaretlenebilirler. Bu gibi durumlarda şantaja uğradığınız ilk andan itibaren iletişimi keserek uzmanlarımıza başvurmalısınız.
Şantajla Kaybettiğim Parayı Geri Alabilir Miyim?
Şantajla kaybettiğiniz parayı geri almak için mahkeme yoluna başvurmanız gerekir. Dolandırıcıların sizden aldıkları parayı geri vermeleri için mahkeme kararı şarttır. Şantajın ispatlanması ve dolandırıcıların kimlik tespiti gereklidir. Tüm bu süreçlerde kimlik tespitinden ispat işlemlerine kadar uzmanlarımız ile başarılı sonuç alabilirsiniz.
Şantajın ispatlanması halinde maddi ve manevi tazminat için de mahkemeye başvurabilirsiniz. Şantaj süreci sadece maddi kayıplar olan bir suç değildir. Mağdurun maddi ve manevi kayıplarının telafisi için başvurması halinde mahkeme tazminat hakkı da sunmaktadır. Detaylar ve uzman bilgisi için şantaja dur deyin, hemen iletişime geçin.